M House by ONG&ONG

Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space.

Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy. While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate. With an edgeless pool encircling the home’s concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.

Something's wrong with this post?
Missing Images? Broken links?
Help Us. Report it!

submit editorial


A lot happens when you stay up late at night.

10 Oct 2012


    Previously on ShockBlast

    Editor’s Picks

    Today One Year Ago