Family home in Geilo, Norway

Located near the Norwegian village of Geilo, Reiulf Ramstad Arkitekter has designed a family home which presents a contemporary interpretation of vernacular building techniques. Internally, the varied use of internal levels allows the building to adapt to the plot’s gradient, while a separate annex forms an extension of the main lodge. one accesses the cabin beneath the cantilevered glazed volumes, entering a hall with polished in-situ concrete floors. a wooden staircase ascends to the generously proportioned living quarters. the kitchen forms the centerpiece of the home, where a countertop of glass fiber reinforced concrete is cantilevered into the center of the space. further steps then lead to elevated living and dining areas, which provide occupants with a suitable degree of privacy. the extruded structure composes sweeping views, while carefully positioned smaller apertures provide glimpses of the immediate surroundings.











Something's wrong with this post?
Missing Images? Broken links?
Help Us. Report it!
Report


submit editorial

A lot happens when you stay up late at night.


05 Feb 2014

1 K

    SHOP
    now

    Follow on instagram