Lightbox by Bohlin Cywinski Jackson

Designed as a home and studio for a photographer and his young family, Lightbox is located on a peninsula that extends south from British Columbia across the border to Point Roberts.

The home was made decidedly modest, in size and means, with a building skin utilizing simple materials in a straightforward yet innovative configuration. The result is a structure crafted from affordable and common materials such as exposed wood two-bys that form the structural frame and directly support a prefabricated aluminum window system of standard glazing units uniformly sized to reduce the complexity and overall cost.

A south facing two-story glassy cage for living captures the sun and view as it celebrates the interplay of light and shadow in the forest. To the north, stairs are contained in a thin wooden box stained black with a traditional Finnish pine tar coating. Narrow apertures in the otherwise solid dark wooden wall sharply focus the vibrant cropped views of the old growth fir trees at the edge of the deep forest.








Something's wrong with this post?
Missing Images? Broken links?
Help Us. Report it!
Report


submit editorial

A lot happens when you stay up late at night.


26 Oct 2015

993

    SHOP
    now