Villa BLM, Brasilia

Located in Brasilia, The Villa BLM was designed based on climate, existing on site vegetation, low cost maintenance and energy efficiency. The main frontal volume consists in a library of approximately five thousand books from the owner´s private collection. This ephemeral volume is entirely covered with perforated corten steel panels and plays an important role in respect to the villa´s main access. The “L” shape pedestrian pathway surrounding the library volume forces visitors to slowly discover the villa´s private spaces, unveiling the architectural composition step by step. Finishing materials were specified to be durable. Brick, natural concrete in floors and ceilings, local marble, rustic painting, everything contributes to a future reality of low maintenance and relative auto-sus

Something's wrong with this post?
Missing Images? Broken links?
Help Us. Report it!

submit editorial

A lot happens when you stay up late at night.

15 Feb 2016